Blogi

18. elo, 2016

Tämä viikko on saapasteltu Imatralla, työväen asuntomuseolla. Joka vuosi kaikki imatran viidesluokkalaiset pääsevät tutustumaan museoon. Historian opiskelu aloitetaan oman kotiseudun historiasta.

On mahtavaa nähdä kuinka lapset innostuvat vanhasta, ovat kiinnostuneita ja kyselevät.
"Ai siis missä ne lapset nukku?", "Miksei tääl oo sisäl vessoja?", "Vitsi nuo asunnot on ollu pieniä!",

"Kuka tän on tehny?", "Tehtiiks ennevanhaa siis kaikki leivät ite?", "Millo nää sai sähköt?"

Museoon tutustuminen alkaa pienellä teatterillisella vastaanotolla, jatkuu oppaiden opastamana, ja loppuu tuohisormuksen tekoon ja draamaharjoituksiin.

Vanhat ammatit, pihaleikit ja tarinat heräävät eloon ja museon piha on täynnä väriä ja liikettä, naurunkiljahduksia ja riemua. Itselleni tulee hyvä mieli nähdä lasten ilo, ja joka kerta vaikutun heidän kyvystään heittäytyä draaman vietäviksi.

Pihan omppupuut tarjoavat satoaan myös ahkerille koululaisille, ja itsekin nappaan pihapuusta ompun.

Huokaan syvään ja tunnen kiitollisuutta - lapset näyttivät taas kuinka arjesta iloitaan. ;)

Haukkaan itsekin omppua ja mielessäni näen vielä pojan joka esittää miimisesti savenvalajaa - niin elävästi ja tarkasti, että näen saven ja jopa haistan sen tuoksun!

Pienenpieniä ohikiitäviä arjen hetkiä, jotka tarjoavat elämyksen.

Jos siihen vain osaa tarttua... ;)

 

-HennaSaapastelija-

15. elo, 2016

"Ei ole suurempaa onnea ihmiselle kuin että hän voi, tohtii ja tahtoo toteuttaa niin perinpohjaisesti kuin suinkin kaikkia oman olentonsa syvyyksissä piileviä mahdollisuuksia."

- Eino Leino, Helsingin Sanomissa v. 1915 -

 

Uskon että draama on mahdollisuus oppia, iloita, rentoutua ja virkistyä, muistella ja kokea yhteisöllisiä sekä yksilöllisiä elämyksiä.

Draama tarjoaa mahdollisuuden myös Sinulle, arvoisa blogini lukija, jos vain suinkin sallit.

 

"Kutsumus - missioni, elämäntehtäväni, tarkoituksen ja merkityksen kokemukseni siinä mitä teen, tapani suhtautua ihmisiin ja ilmiöihin, oma tieni, aito minäni. Kutsumuksen timantti voi liittyä ammattiin ja työhön mutta yhtä hyvin tapaan olla ja suhtautua asioihin. Kuljen omaa tietäni valitsemalla omanlaiseni juuri minua heijastavan tavan tehdä työtäni ja minulle ominaisen suhtautumistavan toisiin tai etsimällä harrastuksen, jossa tunnen toteuttavani itseäni. Täytän oman paikkani maailmassa."

- ote Esa Saariselle tehdystä teoksesta "Elämän filosofi", julkaisija Aalto-yliopisto -

 

Uskon että minun elämänhaasteeni liittyy draamaan.

Siihen, että se on ilon lähde, jota ei missään tapauksessa tule aliarvioida missään tilanteessa.

Minä uskon siihen, että draamalla saavutetaan tuloksia, niin koulutuksissa, ryhmäytymisessä, yhteishengen luomisessa kuin vaikka juhlavieraiden viihtyvyydessä.

 

”Teatteri on tärkein asia maailmassa sillä siellä näytetään kaikille millaisia he voisivat olla ja millaisia he tahtoisivat olla vaikka eivät uskalla ja millaisia he ovat.”

- Tove Jansson, Vaarallinen Juhannus -

 

Naurua, iloa - ja elämyksellisiä draamahetkiä!

Niitä toivon meille kaikille! <3

 

-Henna-